Find us

acconavm vind je ook op

Laatste activiteiten op Instagram

Laatste activiteiten op Twitter

corporate site www.acconavm.nl
Ambitie is goed als je dicht bij jezelf en je klant blijft. Alle acconavm-ers bewijzen het elke dag.
Dicht bij ondernemers

Richard van der Ree

Grootte van acconavm controlepraktijk maakt het verschil
Een kleinere organisatie heeft zo zijn charmes, al biedt een grotere op haar beurt weer mogelijkheden, zoals opleiding, persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden voor medewerkers. Voordeel van werken bij de controlepraktijk van acconavm is dat je profiteert van beide. De controlepraktijk van acconavm is namelijk een kleinere organisatie die deel uitmaakt van een grote netwerkorganisatie. Een combinatie die het verschil maakt.

Je wordt écht betrokken bij het beleid van de controlepraktijk van acconavm
Beleid en uitvoering liggen dicht bij elkaar. Wat ik daarmee bedoel? Als de directie beleid maakt, doet zij dat niet alleen. Zij betrekt de hele organisatie daarbij. Zo belegt de directie speciale bijeenkomsten voor de medewerkers, waarin zij bepaalde plannen uit de doeken doet, een voorzet geeft op voorgenomen plannen of een beleidsvraagstuk voorlegt. Daarbij vraagt zij naar de mening van de medewerkers. Iedereen, van junior tot directeur, heeft dan de mogelijkheid er iets van te vinden. Vervolgens zet de directie de te volgen lijn uit en koppelt ze die terug aan de mensen. Kortom, je wordt gehoord en er wordt ook daadwerkelijk iets met ieders inbreng gedaan. Daardoor is de betrokkenheid onder de mensen van de controlepraktijk van acconavm ten aanzien van de eigen organisatie groot. En de bereidheid het uitgestippelde beleid uit te voeren, is alom aanwezig. Bijkomend voordeel is dat medewerkers deze betrokkenheid ook naar buiten toe uitdragen en oprecht geïnteresseerd zijn in de opdrachtgevers en de mens en business daarachter.

Betrokken, persoonlijk en sfeer
Als de controlepraktijk van acconavm vandaag iets nodig vindt, zijn wij in staat gelijk de schouders eronder te zetten. Dat heeft te maken met de omvang van de organisatie en de betrokkenheid van de mensen. Ook binnen de controleteams zien we die betrokkenheid terug. We leiden elkaar op, houden elkaar scherp en weten tegelijkertijd wat onze collega’s privé gezien bezighoudt. We kennen elkaar. Die persoonlijkheid zorgt voor een sterk en hecht team. Dat zie je terug in de sfeer. Het gaat bij de controlepraktijk van acconavm om de mens, om een goede balans tussen werk en privé. acconavm is een meer maatschappelijk georiënteerde organisatie. Als stichting is winst maken niet het primaire doel van onze organisatie. Financiële prikkels, groei, carrière, bonussen, partnerstructuur spelen een mindere rol. Dat alles heeft zijn weerslag op hoe je met elkaar omgaat en hoe je wordt beoordeeld. Dat heeft een positieve uitwerking op de sfeer binnen de organisatie.

Het voordeel van een grote netwerkorganisatie
Als medewerker profiteer ik ervan dat de controlepraktijk deel uitmaakt van een grote netwerkorganisatie. Op welk vlak je dat merkt? De grootte van de netwerkorganisatie maakt het mogelijk dat je je persoonlijk goed kunt ontwikkelen. Opleidings- en doorgroeimogelijkheden zijn volop aanwezig. Elke young professional bij acconavm wordt meegenomen in een opleidingsprogramma om de nodige basiskennis te vergaren. Daarnaast wordt gekeken welke extra mogelijkheden bij je passen, zoals een training voor specifieke vaardigheden of technieken die je kunt gebruiken in je dagelijkse praktijk. Bovendien wordt meerdere malen per jaar jouw loopbaanpad met doorgroeimogelijkheden met je besproken.

‘Groot’ en ‘klein’ komen samen in je loopbaanpad
Dat is waar het voordeel van de grote netwerkorganisatie en de charmes van een kleine controlepraktijk weer samenkomen: jouw loopbaanpad. Want dat is op maat gemaakt. Bij de controlepraktijk van acconavm verloopt je carrière niet volgens een vast stramien. Natuurlijk, ook wij kennen een functiegebouw, maar meer dan dat je volgens een vast gegeven ‘carrière’ maakt, kijken we bij acconavm controlepraktijk naar wat je doelstellingen zijn, waaraan je moet voldoen, wat je daarvoor nodig hebt en wat we van jou verwachten. Oftewel, past jouw ambitie bij jouw huidige situatie of heb je misschien meer tijd nodig? Anders dus dan dat je binnen zoveel jaar op een bepaalde functie moet zitten. Je krijgt de ruimte om je eigen ontwikkeling te managen. Wij bieden je de kaders en handvatten, verder is het aan jou hoe jij daar invulling aan geeft.

Meedoen met de grote kantoren in een groot krachtenveld
Het persoonlijke, betrokken karakter van de kleinere controlepraktijk en de voordelen van een grote netwerkorganisatie maken het verschil voor de controlepraktijk van acconavm. Zo slagen we er toch maar mooi in om met een relatief beperkte omvang, en als enige echt Nederlandse kantoor zonder partnerstructuur, als een van de negen OOB-vergunninghouders mee te doen met de grote kantoren in een groot maatschappelijk krachtenveld. Dat is wat het werken bij de controlepraktijk van acconavm zo speciaal maakt.

Richard van der Ree (36)
Manager controlepraktijk
acconavm adviseurs en accountants

Bekijk het vacature-aanbod van de controlepraktijk.

acconavm events

Werken bij accon avm
21 september 2018