Find us

acconavm vind je ook op

Laatste activiteiten op Instagram

Laatste activiteiten op Twitter

corporate site www.acconavm.nl
Ambitie is goed als je dicht bij jezelf en je klant blijft. Alle acconavm-ers bewijzen het elke dag.
Dicht bij ondernemers

Philippe Boileau

Ik heb echt alléén maar interessante en leerzame klanten
Het is de klantenportefeuille! Uniek voor een controlepraktijk: opdrachtgevers uit het mkb van tien tot 250 medewerkers, verenigingen en stichtingen. Actief in verschillende branches, zoals telers, autodealers, notariaten, productiebedrijven en juweliers. In de twee jaren dat ik bij de controlepraktijk van acconavm werkzaam ben, zie ik dagelijks welke voordelen het werken met zo’n gespreide klantenportefeuille mij biedt.

1. Mijn klantenportefeuille houdt mijn werk dynamisch
De opdrachten zijn, ten opzichte van die van de grote kantoren, veelal relatief kleiner van omvang. Daar waar je in de controlepraktijk van de meeste OOB-vergunninghouders zo’n twee weken bezig bent met de controle van één specifieke jaarrekeningpost, rond je bij acconavm doorgaans in diezelfde twee weken een hele controleopdracht af. In het mkb zie je meer posten én meer klanten in een kortere periode. Een twintigtal klanten per jaar is eerder regel dan uitzondering. Supergevarieerd, en zeker niet eentonig.

2. Werken in kleine teams: je staat er nooit alleen voor
Doordat in het mkb de opdrachten over het algemeen iets kleiner zijn , kunnen we met een kleiner team uit de voeten. Binnen zo’n team zijn we meer op elkaar aangewezen en altijd bereid om bij te springen bij een ander. Er heerst een sterk teamgevoel, de overtuiging de klus samen te moeten klaren. Je staat er bij acconavm nooit alleen voor. Waar werken in een klein team nog meer goed voor is: je zit zelf met de opdrachtgever om tafel, tot de dga aan toe. Die intensieve contacten maken je werk uitdagender, zijn goed voor je ervaringen… én je netwerk.

3. Je krijgt de ruimte om te groeien in je eigen tempo
Ben jij toe aan een volgende stap, dan bestaat die mogelijkheid. Heb je meer tijd nodig, ook dat kan. Jouw groeipad is bij acconavm niet vastgelegd in een vast stramien, maar op maat gemaakt. Je bent niet op voorhand zoveel jaar junior en daarna zoveel jaar assistent. Talent krijgt alle ruimte. Sommigen maken nu eenmaal een snellere groei door. Hoe dat kan? Bij acconavm heb je meer klanten, meer branches en meer verschillende type assurance opdrachten. Je bent overal bij betrokken, waardoor je werkzaamheden diverser worden. En je een schat aan ervaringen opdoet, op allerlei gebieden. Dat heeft een positief effect op je persoonlijke ontwikkeling.

4. Een breed scala aan opdrachten en daardoor veel bagage voor je verdere carrière
Ik noemde het al eerder: eentonig is het werk bij acconavm niet en omdat je veel klanten ziet, doe je ruime ervaringen op. Iedere klant is anders, met ieder zo zijn eigen activiteiten. De controle van een handelsorganisatie gaat net weer iets anders dan die van een dienstverlenende organisatie of productieorganisatie. Bovendien bestaan de opdrachten niet alleen uit het controleren van jaarrekeningen, bijzondere opdrachten zoals subsidiecontroles komen ook regelmatig voor. Met een breed scala aan opdrachten heb je meer bagage voor je verdere carrière.

5. Tijd en aandacht voor begeleiding
Bij acconavm word je, ook als junior die net uit de schoolbanken komt, direct ingezet op opdrachten. Praktijkervaring heb je nog nauwelijks. Vanzelfsprekend worstel je gaandeweg de controleopdracht met diverse vraagstukken. De relatief kleinere opdrachten maken het mogelijk dat iedereen binnen acconavm te allen tijde bereid is jouw vragen te beantwoorden. En je verder te helpen en van feedback te voorzien.

De vijf voordelen van de klantenportefeuille die acconavm controlepraktijk tekent, zijn niet los van elkaar te zien. Relatief kleinere opdrachtgevers met minder omvangrijke opdrachten. Dát is wat het werken bij acconavm controlepraktijk voor mij zo interessant maakt.

Philippe Boileau (27)
Controleleider

Bekijk het vacature-aanbod van de controlepraktijk.